Hunder og hundehold

Er du nybakt hundeier, i ferd med å bli det eller kanskje har lang erfaring med hundehold? Uansett har du kommet til rett sted. Mennesket og hunden er to vidt forskjellige raser, men som gjennom tidene har utviklet et gjensidig forhold som har blitt uvurderlig for begge parter. For oss menneskers del er det vår plikt å gi ordentlig stell, mosjon, fôr, omsorg og oppmerksomhet. Det er også vår oppgave å ta våre på hundens helse.

Det er mange hensyn å ta, både når du er hjemme med hunden og når du blir nødt til å forlate den noen dager. I våre artikler kan du lære mer om hundehold og annet som er verdt å vite. Det er mye å ta hensyn til med tanke på utstillinger, avl og hvorvidt du bør sende hunden på kennel når du er borte. Hos oss kan du lese om hva som gjelder og viktige hensyn du må ta.

Menneskets beste venn

Hunder kan fort bli nokså hjelpeløse uten en stødig eier, men du får så utrolig mye igjen for det. Visste du at hunder ofte brukes i terapisammenheng? Slike hunder kalles for terapihunder, og brukes til å hjelpe både gamle og unge som sliter. Ofte er slike hunder å finne på sykehjem, diverse institusjoner og i fengsler. Også stressede studenter har benyttet seg av terapihundordningen.

Når hunder kan hjelpe oss med å bekjempe lidelser som angst og depresjoner, forstår vi viktigheten av våre firbeinte venner. Det er ikke mange andre raser vi mennesker kan sies å ha et like godt forhold til, og som attpåtil gir oss så utrolig mye. Ikke bare når det kommer til emosjonell trygghet og omsorg, men også når de brukes som redningshunder når ulykker har skjedd på fjellet eller andre steder. Les mer om verdens beste dyr her hos oss.